Το διαλόγιο μας είναι καινούργιο στο διαδίκτυο. Συν-καθορίστε το μέλλον του συμμετέχοντας με σχόλια και προτείνοντας τη μορφή και το περιεχόμενο που θα θέλατε να έχει.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Το θαύμα της αυτο-οργάνωσης

Είναι φανερό πως υπάρχουν πολύ αξιόλογες ιδέες, προτάσεις και αιτήματα σε αυτόν τον κόσμο τα οποία δυστυχώς δε φτάνουν σε εφαρμογή μέσω των παραδοσιακών μέσων που έχουμε ως τώρα διαθέσιμα. Τα συνδικάτα, το πολιτικό μας σύστημα και τα μέσα ενημέρωσης ως τώρα κυριαρχούνται από την αρχή της αντιπροσώπευσης η οποία αν και είναι ότι καλύτερο είχαμε ως τώρα φαίνεται πως φτάνει πλέον στα όριά της.
Η κοινωνία μας εξελίσσεται με γοργότερους ρυθμούς λόγω της ταχύτερης διακίνησης των πληροφοριών. Αυτό που μένει είναι η εξέλιξη των νέων πιο άμεσο-δημοκρατικών δομών που άρχισαν να δημιουργούνται καθώς και η δημιουργία νέων. Ζητούμενο είναι να μπορέσουμε, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τη νέα αντίληψη του κόσμου που αυτές μας παρέχουν ώστε να διατυπώσουμε και πιο σαφή αιτήματα από αυτά που ως τώρα εκφράστηκαν και οργανώθηκε δράση του κόσμου για αυτά. Πρόσφατα παραδείγματα είναι η οργάνωση διαφόρων δράσεων από bloggers για τα θέματα των πυρκαγιών του 2007 καθώς και για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου ενώ η (μη κεντρικά οργανωμένη) ενημέρωση μέσω διαδικτύου έχει ήδη λάβει μεγάλες διαστάσεις ακόμα και μέσω απλής προώθησης mail.
Εν αναμονή των καινοτομιών που θα δώσουν τις ζητούμενες λύσεις, καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε πιο ενεργά στην αλλαγή αυτού του κόσμου, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο. Με ανοιχτό μυαλό και θετική στάση θα μπορέσει ο κόσμος μας να επιτύχει μια πρωτόγνωρη ενότητα και επικοινωνία όπου κάθε παραγωγική δύναμη θα συμβάλει αρμονικά στη δημιουργία των δρόμων όπου οι κοινωνίες μας (και εν τέλει η ανθρωπότητα) θα κάνουν τα επόμενα βήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου