Το διαλόγιο μας είναι καινούργιο στο διαδίκτυο. Συν-καθορίστε το μέλλον του συμμετέχοντας με σχόλια και προτείνοντας τη μορφή και το περιεχόμενο που θα θέλατε να έχει.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Διαλόγιο

«Εν αρχή ην ο λόγος». ΔΙΑ του ΛΟΓΟΥ ύπαρξη. ΔΙΑδικτυακό ημεροΛΟΓΙΟ, χώρος έκφρασης διαλόγου. Διάλογος που μέσα από το σχήμα '(θέση--><-- αντίθεση)--> σύνθεση', αναζητά (και δίνει) νόημα και ουσία στον παρά-λογο κόσμο τον οποίο ζούμε.

Διάλογος εσωτερικός μα σε πολλά επίπεδα:

1)Προσωπικό : μεταξύ των ιδεών και των σκέψεων ενός ατόμου. Σπανίζει μιας και εντός πολλών ατόμων επικρατεί δικτατορία που επιβάλει την προσκόλληση σε ορισμένες απόψεις – δικτατορία η οποία κινδυνεύει από τον εσωτερικό προβληματισμό και για να διατηρήσει την ύπαρξή της, αστυνομεύει με φόβο καταπνίγοντας κάθε αμφιβολία εν τη γενέσει. Πηγή νέων ιδεών και ζωογόνας εσωτερικής αμφισβήτησης μπορεί και πρέπει να είναι και το επόμενο επίπεδο διαλόγου, το διαπροσωπικό.

2)Δια-προσωπικό : μεταξύ των ιδεών και των σκέψεων περισσότερων ατόμων. Φαινόμενο συχνό μα τα φαινόμενα απατούν μιας και αν δεν είμαστε έτοιμοι για εσωτερικό διάλογο σε προσωπικό επίπεδο ο διαπροσωπικός διάλογος θα είναι απλά επίδειξη δυνάμεων της δικτατορίας που ο καθένας μας κουβαλάει μέσα του.

3)Κοινωνικό : Δεν είναι ο κοινωνικός διάλογος που συχνά οι κυβερνήσεις μας επικαλούνται για τη νομιμοποίηση των αποφάσεών τους. Είναι η φυσική διαδικασία -η οποία αν και εξελίσσεται με πολλές δυσκολίες στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας- κατάφερε να προκρίνει ιδέες που μας πήγαν πιο μπροστά. Επιταχύνεται ανάλογα με την αύξηση της ταχύτητας διακίνησης της πληροφορίας και της γνώσης και διευρύνεται ανάλογα με το επίπεδο της παγκοσμιοποίησης. Γραφή, τυπογραφία, ραδιόφωνο, τηλεόραση προκάλεσαν μια εκθετικά επιταχυνόμενη διακίνηση της πληροφορίας. Ζούμε την εποχή του διαδικτύου το οποίο ξεχωρίζει από τα προηγούμενα μέσα γιατί δεν είναι παθητικό. Λειτουργεί αμφίδρομα παράγοντας ένα σύστημα το οποίο αυτό-οργανώνεται και κυριαρχείται από τη θεωρία του χάους και το φαινόμενο της πεταλούδας. Κάθε μας ενέργεια μπορεί να δημιουργήσει σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων που μπορεί να αλλάξει αυτόν τον κόσμο. Καθένας από εμάς καλείται να επηρεάσει την ποιότητα των αλλαγών. Τι λέτε λοιπόν; Πάμε να γράψουμε ιστορία; ;-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου